V piatok odštartuje 2. ročník RUSinPOP MUSIC 2007

14.11.2007 Svidník

Svidník 14. novembra (TASR) - Po minuloročnom debutovom a veľmi úspešnom ročníku sa v piatok 16. novembra uskutoční vo Svidníku 2. ročník autorskej súťaže rusínskej populárnej hudby RUSinPOP MUSIC 2007.
\"Minulý rok ukázal, že Rusíni majú nielen nádherný folklór, ale aj dostatok kreatívnych a originálnych autorov a interpretov, \" uviedol dnes pre TASR organizátor podujatia a autor projektu Ján Kaliňák. Dodal, že sa týmto podujatím snaží podchytiť záujem mládeže o hudbu a pritiahnuť talentovaných muzikantov a spevákov k svojim etnickým koreňom a tým povzbudiť ich sebauvedomovanie a národnostnú hrdosť.
Vlani zabodovala v rámci súťaže a najviac ocenení si z nej odniesol deväťčlenný big band ČUMzBAGERA, ktorého dominantným inštrumentom na pódiu bola \"BaBaBa - baľšaja bassovaja balalalalajka\". Odborníci na rusínsku kultúru tvrdia, že práve touto súťažou sa začali písať dejiny rusínskej rockovej a populárnej hudby.
Svidníčania, ale aj diváci z kraja pod Duklou si tak budú môcť v piatok podvečer vypočuť viaceré hudobné štýly, vrátane rocku, reggae i disko v podaní sólistov aj skupín z blízkeho aj vzdialenejšieho okolia.
Podujatie pripravila Rusínska obroda Slovenska so sídlom v Prešove, jej okresná svidnícka organizácia, Podduklianske osvetové stredisko a Mestský úrad vo Svidníku.
 

Vyberte región